WEBBDESIGN

Vikten av att ha en snygg stilren webbsajt med ett tydligt budskap är avgörande om man inte skall tappa sin besökare direkt

Med mängden av webbsajter som idag finns, och ständig tillströmning av nya, har gjort att besökarna idag är väldigt kräsna, det gör att man snabbt måste fånga besökarens intresse för att inte förlora dem för alltid.

Design

Det finns en del saker som bör tas i beaktning när man lägger grunden till designen av en sajt.

Först av allt, det är viktigt att designen av en webbsajt är enkel och lättöverskådlig samt att innehållet är lättnavigerat.
Vad är det för målgrupper som sajten kommer vända sig till?
Finns det en grafisk profil framtagen skall den återspeglas i webbdesignen så att kunder och besökare känner igen sig i företagets övriga kommunikation och marknadsföring.

Innehållet på sajten måste vara informativt och skrivet på ett enkelt och tydligt sätt så att det blir lätt indexerat av sökmotorer så som t ex. Google.

Innehållshanteringssystem (CMS)

Ibland använder vi oss av WordPress som grund när vi bygger sajter. Detta gör att kunden får en webbplats där nyheter, sidor med mera enkelt kan läggas till eller uppdateras efter behov. Med våra samarbetspartners kan vi även erbjuda sajter som baserar sig på Drupal, Joomla.

Responsive webbdesign

Nu när surfplattor och smartphones tar mer och mer plats på marknaden är det viktigt att tänka på att ens webbsajt bör vara responsive. Det innebär att designen ska vara anpassningsbar till olika upplösning så att innehållet blir tillgängligt oavsett om besökaren använder sig av stationär datorskärm, surfplattor eller smartphones.

Sökmotoroptimering (SEO)

Att arbeta med SEO är ett sätt att påverka webbplatsens rankning i sökmotorerna, d.v.s. att hamna så högt upp i sökresultatet som möjligt och på så sätt få fler besökare till webbplatsen utan att betala sökmotorerna.

Vi kopplar på Google Analytics till din webbplats. Google Analytics är en gratistjänst Google tillhandahåller där man på ett enkelt sätt kan -

Exempel design: Clear VU

följa besökares beteenden, populärast sökord, sajtens styrkor och svagheter och mycket, mycket mer. Med den informationen tillhanda kan man sen anpassa innehållet på webbplatsen så det blir mer relevant för besökaren och då också attraktivare för sökmotorerna.

Vi har samarbetspartners som är experter inom marknadsföring på Internet. Till rimlig kostnad kan de erbjuda tjänster så som Webbanalys, SEO och Pay Per Click (PPC) kampanjer som kan hjälpa er att ta er sajt till nya höjder. Hör av er vid intresse så berättar vi mer!

Leverans

När vi är färdiga med en webbsajtproduktion hjälper vi kunden att ladda upp och installera sajten på kundens valda webbserver. Detta innebär att när jobbet väl är färdigt så är det kunden som äger och kontrollerar webbsajten.
Många mindre seriösa webbyråer knyter fast kunder genom krångliga kontrakt och eller att kunden måste hosta sin webbplats på deras webbserver med tillkommande månadsavgift och bindningstid med mera.

Referenser

Titta under referenser för att se exempel av tidigare webbdesign vi gjort. Referenser »

Målmedvetenhet är nyckeln till en lyckad webbsajt!

Tveka inte att kontakta oss om ni vill ha hjälp med webbdesign!